Eystein skikkelig godt i gang

Vi gratulerer vår nye medarbeider Eystein Fiskum Hansvik med god respons på sitt første Interreg-nyhetsbrev.

På hans aller første jobbdag, sendte vi mandag Eystein til Oslo for å dekke avsparkkonferansen for Interreg V for Interreg.no, informasjonsportalen vi drifter på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Interreg er EUs program for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene gjennom regionalt samarbeid.

Selv om staten de siste seks årene har brukt over 700 millioner kroner på over 600 Interreg-prosjekter, er denne typen internasjonale utviklingsaktiviteter lite kjent i Norge. Internasjonalt samarbeid kan likevel være et svært nyttig verktøy i mange tilfeller, og det er viktig for KMD med aktiv, god og målrettet kommunikasjon om Interreg.

I dag tidlig fikk nærmere 1 500 abonnenter som vanlig det elektroniske nyhetsbrevet fra Interreg.no i sine innbokser. Det de ikke vet, er at innholdet denne gang er produsert av vår nye kommunikatør. Allerede klokken 07.35 tikket den første, positive tilbakemeldingen inn fra våre abonnenter: FLOTT! sto det.

– Interreg kan være vanskelig å få oversikt over, det handler både om norsk og europeisk regionalpolitikk for områder med ulike problemstillinger, og det kjøres prosjekter innenfor utrolig mange fagområder. I løpet av sin første arbeidsuke, har Eystein til fulle vist fram evner til å sette seg inn i kompliserte problemstillinger, se hvordan detaljene skal plasseres i det store bildet og koblet dette med en svært gledelig, positiv formidlingsevne, sier Torkil Marsdal Hanssen som har kommunisert Interreg siden 2001.

– Det er all grunn til å gratulere Eystein!