– Skiglede er viktig

Oppvarming med de minste gjorde susen for Johan Hundseth.

johan_follarennet_skileik_800px

Johan Hundseth satser hardt i skisporet. Men også for 22-åringen fra Kolvereid startet karrieren med leik og moro. Det er viktig for rekrutteringen, mener Hundseth.

Skitalentet fra Kolvereid var nemlig utilnærmelig i årets utgave av Follarennet. Hundseth koblet grepet allerede fra start, og etter få kilometer hadde 22-åringen skaffet seg en komfortabel ledelse. Med sluttiden 54 minutter og 29 sekunder var Hundseth godt og vel halvannet minutt foran nestemann på den tradisjonsrike 20-kilometeren i Kolvereid.

 

follarennet_gruppe_800px

Etterveksten er god. Det skyldes god tilrettelegging for de minste, mener Johan Hundseth.

Kvalitet i bredden

– Jeg er rimelig godt fornøyd. Ei god treningsøkt, oppsummerer Hundseth, som også tok på seg jobben som oppvarmer og motivator for de aller minste før søndagens renn.

– Artig for ungene med litt leik før alvoret starter. Skiglede er viktig, ikke minst for rekrutteringa til skisporten i distriktet, sier Hundseth. Han er full av lovord om innsatsen som Kolvereid IL legger ned for skisporten i Ytre Namdal.

– Vi har hatt et lite med godt langrennsmiljø på Kolvereid. Nå virker det som om rekrutteringen har fått et skikkelig løft. Det skyldes ikke minst lysløyperennene som klubben arrangerer hver uke, mener Hundseth. Han trekker også fram sentrumsnære, preparerte og lyssatte løyper som et ubetinget gode for både glade amatører og de litt mer ambisiøse.

– Hva med dine ambisjoner? Har sesongen så langt levd opp til forventningene?

– Så langt vil jeg si at sesongen har vært stabil og solid, med flere gode resultater. 30.-plassen i skiathlon under NM på Røros er et foreløpig høydepunkt. Topp-30 er stort, og i tillegg klaffet det skikkelig med det tekniske, sier Hundseth, som også kan se tilbake på flere solide plasseringer i Skandinavisk Cup.

Neste uke setter skitalentet fra Kolvereid kursen mot Madona i Latvia og den nest siste konkurransen i Skandinavisk Cup.

 

johan_follarennet_thf_800px

– Johan er allerede et forbilde i skisporet. Ingen passer bedre til å spre motivasjon og glede blant de yngste, mener Turid Hatling Finne, daglig leder i Prosesskompetanse AS.

Prosesskompetanse heier på Johan!

Idrett, både i bredde og topp, bidrar sammen med kulturlivet til identitet, bolyst og stolthet i Ytre Namdal. Vi i Prosesskompetanse ser på den formidable frivillige innsatsen som hver dag legges ned som grunnleggende for at vi har et høyst oppegående idretts- og kulturliv i Ytre Namdal.

Dette er også bakgrunnen for at vi støtter talenter og frivillige. I år har vi valgt å gi årets sponsorbidrag til langrennstalentet Johan Hundseth.