Leasing-deal gir kvalitet fram mot ski-NM

Talentene Johan Hundseth (22) og Thomas Hjalmar Westgård (20) sikter høyt i skisporet. En generøs bilavtale gjør det enklere for ytternamdalingene å fokusere på årets hovedmål: Ski-NM i Trømsø i januar.

I en årrekke har de lagt ned hundrevis av treningstimer gjennom vår, vinter og høst. De har begge flyttet til Meråker for å finne de beste treningsforholdene og lærekrefter. Ytternamdalingene Thomas Hjalmar Westgård fra Leka og Kolvereid Johan Hundseth jobber seriøst for å nå et tilnærmet uoppnåelige mål: Å hevde seg blant de beste mannlige skiløperne i verdens beste skinasjon.

– I sesongen legger vi ned 630-750 treningstimer. Men antall timer er ikke nok alene, det krever også et bevisst forhold til både ernæring, hvile og skole. Det må være kvalitet hele veien, uten at totalbelastningen blir for høy, sier skitalentene.

Brønnbåtreder og investor Harry Bøe liker skiløpernes hårete mål. Og fokuset på kvalitet i det daglige treningsarbeidet er til forveksling likt Norsk Fisketransports slagord «Kvalitet i alle ledd». Gjennom holdingselskapet SS-Invest AS, som Bøe eier sammen med brønnbåtgründeren Børge Lorentzsen på Dønna, tilfører Bøe ny kvalitet til skitalentenes trenings- og konkurransehverdag:

SS-Invest AS har stilt en leasingavtale med Otto Moe AS avdeling Rørvik til disposisjon. En splitter ny Volvo V40 kommer svært godt med for guttene, som bruker de fleste helgene i vinter på skikonkurranser over hele landet.

– For oss betyr bilavtalen at vi har gratis bilhold. Det eneste vi må huske er å fylle bensin, ellers kan vi fokusere på hovedoppgavene; trening og konkurranser. Og bilen brukes flittig, vi har konkurrert både i Gålå og Bruksvallarna, og skal senere i sesongen delta på renn både på Beitostølen og i Østersund, forteller Hundseth.

Etter en kort juleferie hjemme hos familiene på Leka og Kolvereid, reiser guttene i romjula sørover for å delta på kretsrenn. Det er en del av forberedelsene til årets hovedmål, senior-NM som arrangeres i Tromsø i slutten av januar.

– Som første års senior, er jeg i år med først og fremst for å kjenne på nivået. Vi er jo verdens beste skinasjon, sier lekværingen. Hundseth reiser til Tromsø med høyere mål.

– Målet i år er topp 20 på duathlon, 30 kilometer med skibytte.