«Her læres jeg opp til å bli»

Trainee Helene Øyangen Lindberg har klart å gå seg bort noen ganger på sin nye hjemplass Rørvik, men veien inn i miljøbedriften Containerservice AS har vært enkel å finne.

Flyttelasset fra Ås ble bare midlertidig parkert på heimgården i Orkdal. Etter noen måneder ble både den ferske sivilingeniørtittelen fra NMBU og øvrige eiendeler tatt med videre til Ytre Namdal. Gjennom traineeordninga Trainee Namdal er hun nå på plass hos Containerservice AS.

– Som nyutdannet har jeg søkt på en del jobber, men ingen andre stillinger har passet meg bedre enn denne. Den er jo som skapt for meg, sier Øyangen Lindberg.

Læres opp til å bli

Lindberg blir en del av det grønne industrimiljøet Matmortua i Nærøy kommune. Her jobbes det aktivt for økt gjenvinning og utvikling av miljøriktige løsninger. Med ansvar for HMS- og kontrollsystem er det nok å sette seg inn i. Store maskiner og mannskap som ofte er ute på oppdrag. Her skal det dokumenteres både nok og riktig.

– Det er åpenbart at det er behov for meg her, og jeg føler meg veldig velkommen. Her læres jeg opp til å bli. Jeg har allerede, etter to og en halv uke, representert bedriften på konferanse om sirkulærøkonomi i regi av Innovasjon Norge, og hatt ansvar for medarbeidersamtaler. En super måte å bli kjent med både bedriften og kollegaer på.

Ikke bare jobb

Trainee Namdal har så langt koblet 26 kloke hoder med bedrifter og kommuner i hele Namdalen. 22 av disse har blitt værende i regionen, i relevante og utfordrende stillinger. I dag er Helene en av fire som gjennomfører traineeprogrammet i Namdalen.

– Hittil har jeg ruslet en del rundt. Gått meg litt bort og funnet fram igjen – gjort meg kjent med nærmiljøet. Som ivrig korsanger har jeg også vært så heldig å få innpass i et av de lokale korene. Og det må jo nevnes hvor vakkert det er her. Det kommer til å bli mange fine turopplevelser framover, avslutter Øyangen Lindberg.