Nye rekorder hos Otto Moe as

Mens bilsalget i Namdalen holder seg på et stabilt høyt nivå, opplever Otto Moe AS en eventyrlig vekst i salget. Spennende nye modeller, dedikerte ansatte og veksten i Ytre Namdal er noe av forklaringen på at den tradisjonsrike bilforhandleren nå styrer mot et rekordår.

Så langt i år har rundt 700 biler forlatt Otto Moes salgshaller i Namsos, Grong og Rørvik. Omsetningen nærmer seg en kvart milliard, opp hele 24 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Det er særlig salget av nye Volvo’er som har fått et oppsving i år: Kontraktsinngangen på det svenske bilmerket er nær doblet fra 2016.

– Vi har aldri solgt så mye Volvo som i år, sier Moe.

Også nybilsalget av Ford har en pen vekst på 20 prosent. For brukte biler ligger veksten på 10 prosent.

– Vi vil høyst sannsynlig passere 1000 solgte biler i år. Det blir i så fall rekord med god margin, forteller Moe. Han mener at den store veksten har flere forklaringer.

– Vi har selvsagt fått solid drahjelp i form av mange nye bilmodeller. Både Volvo og Ford har lansert nye og spennende utgaver av populære modeller. Samtidig legger vi stor vekt på hvordan vi møter kunden. Et bilkjøp er en av de største investeringene man kan ta som privatperson. Det stiller høye krav til informasjon og veiledning fra oss som skal selge bilene, sier Moe.

Han understreker i tillegg at mange lokalsamfunn i Namdalen preges av vekst og optimisme.

– Bilsalget er kanskje den viktigste pulsmåleren på aktiviteten i et samfunn. Som patriotisk namdaling gleder det meg stort at næringslivet og lokalsamfunnet for øvrig vokser og utvikler seg.

Otto Moe er også i ferd med å vokse seg større i ettermarkedet. Serviceavdelingen har økt omsetningen av deler og verkstedtjenester med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og bensinstasjonene har økt med 6%.

– Vi har gjennom en årrekke gjort store investeringer i både salgs- og serviceavdelingene våre, både i form av romslige og moderne lokaler og i kompetansen til de ansatte. Det gjør selvsagt oppfølgingen enklere og mer effektiv. Det skal være trygt å være bilkunde hos oss, understreker Moe.

Fremgangen legges også merke til hos leverandørene. I 2016 ble Otto Moe as kåret til årets forhandler av både Ford og Volvo.

– Få, om noen, har klart det før. Dette har utvilsomt gitt en ekstra boost i organisasjonen vår. De ansatte tilegner til seg ny kunnskap og brenner for å gi gode kundeopplevelser til kundene, sier Moe.

Selv om tallenes tale er lystig lesing, hviler de ansatte på ingen måte på laurbærene. Moe spår fortsatt høytrykk, med flere lanseringer som vil lokke nye bilkjøpere over dørstokken.

– Mange venter på nye Volvo XC40, som sammen med en ny utgave av Volvo XC60 er blant de mest populære modellene.  I tillegg er nye Ford Fiesta nylig lansert, og er godt mottatt.  Alt i alt har vi en fin miks av modeller som passer de fleste behov og preferanser, avslutter Moe.