Moen Marin leter etter deg som skaper morgendagens verftsindustri

Aktivitet, innovasjonsvilje og store utviklingsmuligheter preger hverdagen i Moen Marin. Nå investerer selskapet tungt i rekruttering og nye fasiliteter.

Moen Marin er bransjeledende innen nybygg av båter, service, tjenester og vedlikehold til maritime næringer i Norge. Nå tar det tradisjonsrike industriselskapet sats og rekrutterer kompetente fagfolk for å møte dagens og morgendagens vekst. I løpet av kort tid skal Moen Marin blant annet ansette operatører, arbeidsledere og operasjonsleder.

Mangfoldet er en styrke

– Det har skjedd utrolig mye her de siste årene, og det kommer til å fortsette. Noe av det jeg setter mest pris på med å jobbe i Moen-systemet er at døra alltid er åpen for nye ideer. Det er viktig, for dagens maritime næringer drives av høy innovasjonstakt og rask utvikling, understreker Hans Rørstrand.

Moen-prosjektlederen understreker at dagens arbeidsstokk på om lag 90 motiverte menn og kvinner består av en fin miks av ungt pågangsmot og mer tilårskommen rutine. Et ubetinget gode for en bedrift med utviklingsambisjoner, mener Rørstrand.

– Flere generasjoner og mennesker med variert kulturbakgrunn fører utvilsomt til at vi ser ting på forskjellige måter. Dermed blir det enklere å løse utfordringer og oppgaver. Vi ser hele tiden nye veier, sier Rørstrand.

– Folkene som jobber her kan så mye forskjellig, jeg har nesten ikke tall på hvor mange ulike fagbrev som finnes her. Jeg har utviklet meg enormt mye siden jeg begynte i Moen Marin. Utviklingsmulighetene vokser i takt med bedriften, sier Johnny Neerland. Kolvereidmannen angrer ikke et sekund på at han for knappe to år siden tok med seg kone og barn og flyttet heim fra Fredrikstad.

– Jeg trives utrolig godt her. Arbeidsdagene er varierte – plutselig sitter du i bilen på vei for å hjelpe en kunde. Aktivitetsnivået er høyt, og det liker jeg, sier Neerland.

Namdalskysten – mulighetenes region

Aktiviteten går også på høygir i regionen småbarnsfaren har returnert til. Namdalskysten, lengst nord i Trøndelag, preges av historisk vekst i næringsliv og befolkningsutvikling. I løpet av årene som kommer skal bedriftene her ute skape intet mindre enn 1000 nye arbeidsplasser. Regionen er flere ganger kåret til en av landets beste næringsregioner, i skarp konkurranse med landets storbyregioner. Utviklingen er synlig nær sagt overalt; i form av nye boligområder, flere industriarealer, havner, nyetableringer og et stadig sterkere privat og offentlig handels- og tjenestetilbud.

– Det er enkelt å skaffe seg en god bolig her. Arbeidsmarkedet er også så variert at det var lett å skaffe jobb til to personer, og det var selvsagt helt avgjørende for at vi valgte å flytte fra storbyen til Kolvereid, understreker Neerland.

– Kolvereid er trygt og godt. En veldig god plass å vokse opp, rett og slett. Det er lett å komme i kontakt med folk, og mer enn nok å ta seg til på fritida, legger han til.

Moen-Marin-Ansatte.Foto
Moen Marin tar sats og rekrutterer kompetente fagfolk for å møte dagens og morgendagens vekst. Fra venstre: Hans Rørstrand, Lasse Leirvik og Johnny Neerland.

Fra lærling til arbeidsleder i ekspressfart!

I 2012 gikk Lasse Leirvik inn portene ved Moen Marin i Kolvereidvågen for første gang. Lærlingen fikk raskt utfordrende oppgaver, og etter endt læretid sto arbeidsgiveren klar med tilbud om fast jobb til den ferske fagarbeideren. I dag jobber Leirvik som arbeidsleder i Moen Marin.

– Det tok bare to år, det. Som arbeidsleder har jeg personalansvar for en gruppe mennesker, med alt det innebærer av oppfølging. Det er fint å få jobbe med mennesker på den måten også, sier Leirvik.

De samme menneskene møter Leirvik også på fritida, gjerne gjennom bedriftsidrettslaget eller rett og slett over en kaffekopp for å prate litt «skit».

Mennesker og muligheter

Det er med andre ord menneskene det handler om. Folk som vil noe, og som hver eneste dag jobber for å utvikle både seg selv, bedriften de jobber i og samfunnet som omgir dem. Det handler om å jobbe, bo og leve, rett og slett.

– Jeg er veldig optimistisk med tanke på framtida. Moen Marin gjør noen tunge investeringer både i form av flere ansatte og nye anlegg, sier Leirvik og kaster blikket mot den splitter nye og toppmoderne verksteds- og lagerhallen som er i ferd med å reise seg i Kolvereidvågen.

En ny og gigantisk hall er også på trappene ved tørrdokka i Ottersøy ved det travle Nærøysundet. Etterspørselen etter båter, service og mennesker med fagkunnskap fortsetter å vokse.

For å si det enkelt: Moen Marin kommer til å trenge folk – mange folk – i årene som kommer.