God sommer fra alle oss i PKOM

Søkki, så moro vi har det sammen med dere!

Mens vi venter på at sommersola for alvor skal berike livet på Namdalskysten, tar vi et ørlite tilbakeblikk på noen av oppdragene som har gitt oss utfordrende, morsomme, fartsfylte, uforutsigbare og (til tider) småstressa arbeidsdager:

AquaTech Safari

Matregionen Ytre Namdal er allerede på god vei til å nå målet om 1000 nye arbeidsplasser i regionen innen 2025. Regionens sjømatbedrifter, verft, rederier og teknologileverandører, som hvert år skaper milliardverdier i havrommet, skriker etter flere hoder og hender for å dekke behovet for røktere, økonomer, skipsførere, designere, ingeniører, elektrikere, teknikere, renholdere, biologer, matroser og motormekanikere – for å nevne noen få av yrkestitlene som har lyse utsikter i det lokale arbeidsmarkedet.

Den største utfordringa er at det er altfor få ytternamdalinger i forhold til behovet. De eventyrlige mulighetene på Namdalskysten sto i fokus da vi i juni inviterte studenter og veiledere fra noen av Norges fremste universiteter til å oppleve verdiskapingen her ute på egen hånd. I samarbeid med Moen Marin Group, NTS ASA, Nils Williksen AS, NOPREC, Midt-Norsk Havbruk, Anteo og Moveo tok vi med morgendagens ingeniører, produktutviklere, biologer og økonomer på en helblå safari hvor vi viste fram moderne matproduksjon og teknologiutvikling.

Tilbakemeldingene etter safarien er oppløftende: Et stort flertall av studentene ønsker å ta neste karrieresteg i en av regionens sjømatbedrifter.

Historiens første AquaTech Safari var en del av AgriTech Nordic 2019, og ble arrangert i samarbeid med NCE Aquatech Cluster, NTNU Brohode Havbruk, Val FoU, NYN og Namdalskysten Næringsforening. Prosjektledelse ble utført av PKOM/Val FoU og innholdsproduksjon (tekst, foto, film) ble levert av PKOM.

GI ALT- for ei bærekraftig framtid!

Du har kanskje fått med deg at Bodø/Glimt herjer i norsk toppfotball om dagen. Det du kanskje ikke visste, er at Bodøs fotballstolthet samarbeider med sponsorene om FNs bærekraftsmål. I PKOM er vi over gjennomsnittlig opptatt av både fotball og bærekraft, så vi var på ingen måte tunge å be da PKOM-kunde og Bodø/Glimt-sponsor NTS Gruppen og JMJ Invest inviterte klubben til Kolvereid. I løpet av dagen la vi til rette for at flere hundre barn og ungdom fikk kjenne på mestringsfølelsen sammen med noen av Eliteseriens heteste fotballnavn. Idrettsledere og næringsaktører fikk dessuten et solid inspirasjonspåfyll fra en klubb som leder an i arbeidet for mestring, inkludering og bærekraft.

Fotballdagen ble arrangert i samarbeid med NTS ASA, JMJ Invest og Bodø/Glimt. PKOM sto for prosjektledelse og storytelling før, under og etter arrangementet.

Teknologidag på Purkholmen Industripark

Purkholmen Industripark er blant de mange industriområdene rundt Nærøysundet som opplever sterk utvikling om dagen. Her utvikler og leverer Moen Marin, SkaMik og Mekon havbruksteknologi og servicetjenester til et internasjonalt marked. I tiden som kommer skal flere aktører etablere seg på området.

I mai inviterte vi lokalbefolkningen til å komme tett på verdiskapingen på Purkholmen. Under Åpen dag-arrangementet fikk små og store besøke en av verdens mest moderne brønnbåter, oppleve de utrolige dimensjonene i ei tørrdokk, prøve seg som sveisere og mekanikere og teste avanserte industriroboter. Vi allierte oss dessuten med NRK-profil Selda Ekiz for å inspirere til nysgjerrighet og innovasjonsiver. Det kommer +1000-kysten til å trenge i tida som kommer, nemlig.

Arrangementet ble gjennomført på oppdrag fra Moen Marin Group og Mekon AS, og i kreativt samarbeid med Feelgood & iStage AS. Prosjektledelse, kommunikasjonsplanlegging og innholdsproduksjon ble levert av PKOM AS.

Apropos Purkholmen: PKOM har nylig levert fra seg prosjektgrunnlaget for utvidelse og hall over dokkanlegget. Slik legger vi og oppdragsgiver Moen Marin til rette for enda mer verdiskaping ved Nærøysundet.

Dokker

Livet er fullt av vanskelige overganger. Da trenger vi tett oppfølging fra alle menneskene som omgir oss. Å jobbe sammen med dem som betyr mest for oss skaper mestring, mer læring og bedre inkludering. Med Dokker har Nærøysund-selskapet Learning Moment Technologies skapt en unik plattform for oppfølging. Selskapet har allerede fått nasjonal oppmerksomhet for løsningene sine. I forrige måned ble Dokker.com lansert i ny drakt, med visuell identitet fra Nowa Designverksted og tekst fra PKOM.

Østersjøstrategiens årskonferanse i Gdansk

I 20 år har PKOM vært nasjonalt nav for kunnskap og erfaringer fra Norges samarbeid med EU. I dag leverer vi alt innhold til Interreg.no, på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I tillegg sørger vi for å spre kunnskap om Norges deltagelse i Østersjøstrategien, EUs første makroregionale strategi. Vår EU-ambassadør Henrik reiste i juni til Gdansk for å dokumentere hvordan Østersjøstrategien har blitt et viktig instrument for å håndtere felles utfordringer i en region med 80 millioner innbyggere og en kystlinje på 8000 kilometer.

PKOM leverer nyhetsproduksjon på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Østlandssamarbeidet.

NTS Fotball

Det helintegrerte havbrukskonsernet NTS ASA er blant de selskapene vi jobber tettest med. Innimellom prosjektledelse, kommunikasjonsplanlegging og strategiutvikling, bruker vi en del tid på konsernets hardtsatsende fotballag. Gjennom NTS fotball promoterer selskapet både helse, idrettsglede og «lys i husan». Som fotballsponsor bidrar vi til Champions League-stemning under en del av kampene i grendaserien – som da NTS Fotball møtte Dusty Boys på mektige Austafjord Stadion tidligere i sommer.

…og alt det andre

Livet i et lite kommunikasjonsselskap lar oss ta del i mange spennende utviklingsprosesser. Vi simpelthen digger å jobbe med kompetente og uredde aktører som NTS ASA, Elcom, Midt-Norsk Havbruk, Moen Marin Group, Mekon, Skretting, Kysthavnalliansen, Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS, SkaMik, BlueRec 2025 og alle andre som sørger for kunnskap, verdiskaping og bærekraft. Alle våre kunder og samarbeidspartnere har (minst) tre ting til felles: De kan noe, de vet noe og de vil noe. Men det er ikke nok å gjøre en god jobb. Du må faktisk fortelle om det også. Og det er der PKOM kommer inn i bildet.

PKOM ønsker alle våre venner en riktig god sommer. Vi gleder oss til å skrive framtida sammen med dere!