PKOM støtter Thomas Maloney Westgård i skisporet

Thomas Maloney Westgård satser på å ta nye steg som langrennsløper – med PKOM som sponsor. Heia Thomas!

2019 ble året det for alvor løsnet for langrennstalentet Thomas Maloney Westgård fra Leka. I irsk landslagsdrakt gikk han inn til en knallsterk 35. plass på 15-kilometeren i VM i Seefeld. Senere samme sesong overrasket han alle, inkludert seg selv, med en oppsiktsvekkende 22. plass på den legendariske femmila i Holmenkollen. Sesongen ble kronet med en andreplass i Flyktningerennet.

Representerer Namdalskysten og Irland
Heimplassen Leka er kjent for mye. Øya lengst nord på Trøndelagskysten har en særegen og spektakulær geologi, en rik historie og stolte tradisjoner innen matproduksjon. Tradisjonene innen vinteridrett er ikke like åpenbare på den snøfattige øya. Likevel var det nettopp her langrennseventyret startet for Westgård. Senere gikk ferden til Steinkjer videregående skole, hvor han som treningsvillig 17-åring skulle lære seg å gå styggfort på ski. Unggutten viste fort fram talentet sitt, og ble etter hvert en del av skimiljøet i Meråker.

I skarp konkurranse med en sylskarp generasjon av trønderske skiløpere viste deg seg likevel raskt at en norsk landslagsplass var utenfor rekkevidde. Med mor fra Irland sto imidlertid døren til det irske landslaget på gløtt. I dag kan 23-åringen skryte av å ha representert smaragdøya i både OL, VM og i verdenscupen.

Thomas Westgård bytter snart ut rulleskiene med ekte vare når langrennssesongen starter senere i år.

PKOM er med på laget
Nå forbereder Westgård seg på å komme enda noen hakk nærmere Klæbo, Iversen, Niskanen, Bolsjunov, Tønseth, Krüger, Pellegrino, Ustjugov og alle de andre navnene som preger toppen av verdenscupen.

Thomas Westgård representerer Irland (og Namdalskysten) i internasjonale konkurranser.

– Sesongforberedelsene har gått bra, med deltagelse i blant annet Toppidrettsveka og mye bra trening, forteller Westgård, som satser på å forsyne seg av poengene når snøen legger seg og verdenscupen åpner senere i år.

– De store målene for sesongen er Tour de Ski og den nye Mid Scandinavian Ski Tour, som går gjennom Østersund, Åre, Storlien/Meråker og Trondheim, avslører Westgård.

I år har lekværingen fått med seg PKOM på sponsorlaget.

– I PKOM jobber vi med å formidle gode historier som inspirerer og engasjerer. Dette er en slik historie. Det er nesten naturstridig at en gutt fra Leka skal hevde seg i skieliten – med irske farger! Samtidig viser han at det å jobbe målrettet og knallhardt er vegen å gå når man setter seg store mål. Som stolt sponsor er vi veldig glade for å bidra til satsingen, og vi gleder oss til å følge med på hvert eneste stavtak i vinter, sier Turid Hatling Finne, over gjennomsnittlig skiinteressert og daglig leder i PKOM.