Gratulerer Kolvereid!

På vegne av PKOM og næringslivet gratulerer vi Kolvereid med ny aktivitetspark!

Sammen med Kolvereid Vel, Nærøysund kommune, Gjensidigestiftelsen, Norsk Tipping, Paulsen Maskin AS, Midt-Norsk Havbruk ASExtraMoen IndustributikkMarin Design As og Fornøyde Folk AS har PKOM bidratt til at Kolvereid får en lett tilgjengelig og alltid åpen aktivitetspark.

På vegne av næringslivet holdt Turid tale ved den offisielle åpninga lørdag 19. oktober, og ga samtidig blomster til Kolvereids innbyggere, representert av Ida Ramfjord Storkjørren.

Kjære alle sammen, kjære Kolvereid!

På vegne av næringslivet i nye Nærøysund kommune, vil jeg takke initiativtaker Randi Finne og Kolvereid Vel – og Nærøy kommune – for at vi i dag har en åpningsfest for noe så sjelden som en aktivitetspark for alle! 

I næringslivet er vi glade for å kunne samarbeide med kommune og frivilligheten om nettopp tiltak som denne aktivitetsparken:

– en lett tilgjengelig møteplass for alle
– som alltid er åpen
– som legger til rette for positive aktiviteter
– og at folk i flere aldre kan møtes

Næringslivets hovedoppgave, er selvfølgelig å produsere varer og tjenester. Og når det går godt for næringslivet i Nærøysund kommune, sørger bedriftene for flere jobber og økte skatteinntekter til kommunen, og de siste årene har pilene pekt riktig veg i Nærøysund.

+1000-ambisjonen – å skape 1000 nye jobber på ti år – er vi allerede på god veg med. Byggeaktiviteten er voldsom på Rørvik, men jaggu bygges det på Kolvereid også. Bare ta en liten kikk på nye Kolvereid skole og det store hullet som er gravd opp på gressbanen! Der bygger kommunen for 450 millioner kroner – nesten en halv milliard!! Fordi det går godt , og fordi pilene fortsatt peker riktig veg for næringslivet.

Målene i +1000-ambisjonen er faktisk så store, at vi ikke når dem uten at vi klarer å rekruttere nye folk til Nærøysund, altså folk som ikke er født og oppvokst her, og folk som kanskje ikke har verken slekt eller venner her fra før. Det er bedriftene som lyser ut og ansetter disse menneskene. Vi skal gi dem interessante arbeidsoppgaver og kollegaer, sånn at de kan trives på jobben. Vi skal også gi dem inntekter, sånn at de kan leie eller kjøpe sin egen bolig.

Vi vet at det er ikke nok; jobben tar bare 1/3 av døgnet, i tillegg skal du trives med å bo og leve. Det er her næringslivet trenger hjelp fra både det offentlige og frivilligheten:

– Våre nåværende og framtidige ansatte trenger en sosial, aktiv og meningsfylt fritid.
– Organiserte og uorganiserte aktiviteter og sosiale arenaer, der man kan møte kjente og helt ukjente, nye venner.
– For tilflyttere, er disse tilbudene helt essensielle for å finne seg til rette.

Denne åpne aktivitetsparken er et sånt tilbud. Åpent for alle, og lett tilgjengelig.

At åtte små og større bedrifter har bidratt med til sammen 100.000 kroner til parken, er et tydelig signal på at næringslivet ønsker at Kolvereid og Nærøysund kommune skal være et godt sted å både jobbe, bo og leve.

På vegne av PKOM og næringslivet er jeg i dag glad for at Kolvereid er blitt enda mer attraktivt.

GRATULERER!